Bag om 2: Skriveprocessen

Min skriveproces er ikke særlig eksotisk eller kompliceret. Tværtimod. Jeg sætter mig egentlig bare ved mit skrivebord og skriver (eller overspringshandler, hvis det er sådan en dag, hvor jeg lige skal hanke op i mig selv…)


Research?

Jeg er før blevet spurgt, om jeg researcher mine bøger, og det gør jeg da indimellem. Til en vis grad. De fleste gange slet ikke. Min primære research består i at leve livet og observere det, der sker omkring mig. Engang imellem får jeg så en ide, og så kaster jeg mig ud i at skrive en bog om det, jeg har fået øje på.

 

Ser man bort fra planlægning og efterredigering, så kom 2 til verden på ca. en uge. Selvom jeg ikke længere bruger så meget tid på at planlægge, kan jeg nok ikke klare at skrive en roman på en uge, men der går oftest ikke mere end 2 – 3 måneder, før jeg har første udkast klar. Jeg kan godt lide at skrive hurtigt og meget ad gangen. Det er sjovere og mere motiverende. Foto: Andreas Robenhagen

I skrivehi

Jeg skrev 2, mens jeg gik i gymnasiet. Det der med at gå i skole og skrive samtidig fungerede ikke så godt for mig, så jeg henlagde altid mine (intense) skriveperioder til ferierne. Denne gang var det vinterferie, og det sneede udenfor, men jeg sad inde i min skrivehule og lavede faktisk ikke ret meget andet end at skrive.

På et tidspunkt skulle vi vist til familiefødselsdag, og hele tiden, mens vi var af sted, følte jeg mig rastløs og længtes efter at komme tilbage til den fiktive verden, jeg havde boet i de sidste mange dage.

 

Her er jeg fotograferet, mens jeg står og kigger meget tænksomt ud ad et vindue. Der går ret mange tanker forud for mine bøger. Ikke nødvendigvis side op og side ned af research eller planlægning, men tanker og undren om livet omkring mig. Som forfatter har jeg brug for min evne til at observere og være nysgerrig. Foto: Andreas Robenhagen.

 

Virkelighedsflugt

Fælles for alle mine udgivne bøger er, at jeg har skrevet dem over en kort, intens periode. 2 tager nok rekorden. Den var mere eller mindre færdigskrevet efter en vinterferie, hvor jeg havde isoleret mig i min skrivehule.

Det er jo i bund og grund ikke meget andet end en seriøs omgang virkelighedsflugt. Det er sjovt, det er en fest, og det er nok også en smule usundt. Når jeg kommer ud på den anden side, tilbage til virkeligheden, er den virkelige verden et koldt, kedeligt sted, hvor jeg ikke længere er Herre over alting …

 

 

Læs mere om 2 her eller læs starten af bogen på forlagets hjemmeside her.